Ороа: Србија ќе мора да го признае Косово

Француската пратеничка Даниел Ороа тврди дека Србија ќе мора да го признае Косово. Барањето за признавање не е на хартија, туку усмено, вели Ороа за „Новости”.

„Обрачот Косово сè повеќе се стега околу Србија. Во моментот додека почнуваат решавачките преговори во рамки на дијалогот со Приштина, стигаат притисоци од земјите кои ја признаа еднострано прогласената независност”, вели Ороа.
Таа истакнува дека без меѓусебно признавање на крајот на европскиот пат, членството на Србија во Европската унија(ЕУ) нема да биде можно.
Макфакс
Француската пратеничка Даниел Ороа тврди дека Србија ќе мора да го признае Косово. Барањето за

Пронајдете не на следниве мрежи: