Пет знаци дека вашиот партнер ве прави подобра личност

Сите ние сакаме партнер кој не само што нè прави среќни, туку ни помага да станеме најдобрата верзија од нас самите. Но, како можете да знаете дали вашата поубава половина навистина придонесува за вашиот личен развој? Одговорот лежи во суптилните знаци, малите промени кои покажуваат дека се развиваме под нивно влијание. Семејната и брачната советничка Тина Феј откри неколку знаци дека нашиот партнер нè прави подобра личност.Како експерт за врски, моето патување ме научи на едно нешто: вистинската љубов не е за големи гестови или драматични изјави. Ова се однесувањата што ја издвојуваат.1. Партнерот не секогаш се согласува со васНешто што може да изгледа малку контраинтуитивно е дека партнерот кој секогаш се согласува со нас не мора да не прави подобра личност.„Иако е убаво да се има некој кој ја поддржува секоја ваша мисла и идеја, ние често растеме и учиме најмногу преку предизвикувачки и различни перспективи. да ги гледате работите од поинаков агол и да ви помогне да ги преиспитате вашите идеи“, објаснува Феј.2. Ја поттикнува вашата независностЉубовниот партнер ја почитува нашата индивидуалност и ја поттикнува нашата независност. Не станува збор за поминување помалку време заедно, туку за разбирање дека сме две посебни луѓе со свои интереси, хоби и страсти.„Важно е секој партнер да има свој идентитет надвор од врската. Ова може да изгледа предизвик, особено кога сме толку навикнати на утешното присуство на нашиот партнер. Значи, ако вашиот партнер ве охрабрува да ги следите вашите интереси, ги слави вашите достигнувања , и ја разбира важноста на вашето време за себе, тоа е јасен знак дека придонесува позитивно за вашиот личен развој“, тврди советникот.Одржувањето на чувството за индивидуалност во врската е од суштинско значење за личен раст и здрава динамика. 3. Ве потсетува на вашата вредностЖивотот понекогаш може да не натера да заборавиме на нашата вредност. Лесно е да се заглавиме во сомнеж во себе, чувствувајќи дека не сме доволни или дека на некој начин не успеваме. Но, партнерот кој навистина нè прави подобри личности секогаш ќе биде тука за да не потсети на нашата вредност.„Ќе ги потврдат твоите силни страни, ќе ги ценат твоите напори и ќе те сакаат онаков каков што си, со маани и сè. Нема да ти дозволат да се омаловажуваш и секогаш ќе те потсетуваат дека си ,,доволен таков каков што си“, забележува советникот. .4. Слуша со емпатијаФеј истакнува: ,,Еден од најмоќните начини на кои партнерот може да ве направи подобра личност е вистински да ве слуша. Кога вашиот партнер слуша со емпатија, тие ги потврдуваат вашите чувства и прават да се чувствувате слушнато и разбрано“.Слушањето со емпатија поттикнува чувство на поврзаност, доверба и меѓусебно почитување.5. Тој ве сака, вклучувајќи ги вашите силни и слаби страниНикој од нас не е совршен. Сите ние имаме свои маани и моменти на слабост. Како и да е, партнерот кој навистина не прави подобра личност, не сака без оглед на овие недостатоци.,,Тие не ги гледаат вашите несовршености како нешто што треба да се поправи, туку како дел од она што ве прави единствени. Ве потсетуваат дека е во ред да бидете луѓе, да правите грешки и што е најважно, да учите од нив. Значи, ако вашиот партнер ве сака и ве прифаќа такви какви што сте, додека ве инспирира да растете и да се развивате, тој навистина ве прави подобра личност“, заклучи Феј.

Пронајдете не на следниве мрежи: