Пиратска апликација попопуларна од Netflix

Апликацијата наречена Kimi им овозможи на корисниците пристап до пиратски емисии и филмови.Во текот на изминатата недела апликацијата Kimi беше попопуларна од главните стриминг-платформи Netflix и Prime Video на листата со најпопуларни апликации за забава на App Store на Apple.Apple во меѓувреме ја отстрани апликацијата, а причината е тоа што таа им овозможи на корисниците пристап до пиратски филмови и емисии.Kimi беше маскирана како апликација која го тестира видот на корисникот, каде што корисникот треба да најде разлики на слични фотографии. Наместо тоа, апликацијата понуди содржини со филмови и ТВ-емисии, меѓу кои и најновите блокбастери и наградувани филмови.Apple се гордее со приватноста и безбедноста на својата продавница за апликации и гарантира дека има сѐ повеќе и повеќе апликации достапни за преземање.Кога компанијата откри дека ќе го усогласи своето работење со Законот за дигитални пазари на Европската Унија (DMA), истакнаа дека секоја алтернативна продавница за апликации што доаѓа на платформата на компанијата ќе мора да има строги правила и алатки за умереност споредливи со оние на Apple.Сепак, Apple ќе треба внимателно да ја следи својата продавница за апликации. Корисниците се незадоволни поради тоа што треба да платат премногу сервиси за стриминг-услуги за да гледаат што сакаат, па затоа повеќе луѓе повторно се свртуваат кон пиратеријата.

Пронајдете не на следниве мрежи: