Погледнете што се случува кога ќе се судрат Mercedes S класа и Smart

Loading...

Генерален заклучок е дека микро автомобилите се крајно небезбедни. Пред се поради минималистичките димензии и на прв поглед лошата изработка.
Исклучок од ова мислење не се ниту микро автомобилите од брендот Smart кој е во сопственост на германски Daimler.
За да го скрши овој стереотип, германскиот производител го вкрсти малиот Smart со S класата на Mercedes.
На видеото можеме да ја погледнеме цврстината на Smart за која неговите дизајнери кажуваат дека е мала, безбедна каписла која може да го преживее судирот и со најголемите автомобили.

loading...