Погребан Навални, а полицијата ги приведува луѓето кои скандираа против Путин

– На московските гробишта Борисов денеска е закопан рускиот опозиционер Алексеј Навални.Додека се спушташе ковчегот со Навални свиреше песната на Френк Синатра „Мај веј“ (My Way).Насобраните граѓани кои му оддаваа последна почит на Навални извикуваа „Нема да те заборавиме“ и „Прости ни“.За време на погребот, руската полиција почна да ги приведува луѓето кои извикуваа пароли против рускиот претседател Владимир Путин. Насобраниот народ скандираше „Русија без Путин“ и „Путин убиец“.На снимките може да се види како голем број луѓе сè уште се упатуваат кон гробиштата Борисов.

Пронајдете не на следниве мрежи: