,,Пораснав со баба ми и дедо ми на село!” – Слаѓа Алегро за воспитувањето на ќерката: Мора да ја научиме дека кравата дава млеко… (фото)

Познато е дека мајките се столбот на нашите животи, а пејачката Слаѓа Алегро истакна колку и’ значи добриот однос со мајка и’, а потоа се наврати на својата ќерка.Слаѓа го нагласи неизмерното влијание на нејзината мајка врз нејзиниот живот и кариера, а потоа се осврна и на тоа дали мисли дека има нешто што нејзината мајка би ѝ замерила.– Мислам дека во ниту еден момент не сум ја разочарала, искрено се надевам. Веројатно има работи што би ми кажала да ги поправам во мојот живот, но таа не го направи. Таа веруваше во мојата судбина, мојата одлука. Имаме прекрасна врска и така е со години, никој не може да биде поголем пријател од мајка ти и татко ти, од семејството – истакна пејачката.Со насмевка на лицето додаде колку и’ е драго кога сите се заедно како семејство.– Добро се согласуваме, се надополнуваме и многу ми е драго што таа учествува во воспитувањето на ќерка ми, бидејќи јас пораснав со баба ми и дедо ми, многу е убаво што таа е тука со нас. Моментално живееме во иста зграда, на ист кат и тоа е нешто што не може да се плати. Семејството е место каде што растеш во секоја смисла на зборот. Мајка и татко треба да се грижат еден за друг, да се да се сакаат, сега кога сме сите заедно – додаде таа.Слаѓа често оди во селото и ја зема нејзината ќерка, нагласувајќи дека сака да ја научи на овие работи низ кои таа поминала.– Мораме да ја научиме дека кравата дава млеко и дека млекото не расте во продавницата. Јас сум тој тип, сакам баба, тетка, сакам да одам на село. Се трудам да го натерам да види и почувствува сè што сум поминала во животот – изјавила пејачката.

Пронајдете не на следниве мрежи: