РКЕ донесе одлука, поевтинуваат бензините

Loading...

О Д Л У К А за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт.

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 58,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 60,00 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 49,50 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 49,00 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 25,831 (денари/килограм).

Цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се намалуваат по половина денар, па еден литар од овие горива ќе чини 58, односно 60 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се намалува за еден денар, па литар дизел ќе чини 49,50 денари.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...