Северина повторно на суд! На пејачката ѝ стигна тужба од судијата: Еве колку пари треба да плати (фото)

На пејачката Северина и’ е закажано четврто рочиште во Општинскиот граѓански суд во Загреб поради тужбата што против неа ја покрена судијката Луција Ласиќ.Ја тужи за кршење на личните права, а од пејачката бара нешто помалку од 3.000 евра отштета. Постапката се спроведува зад затворени врати. Пејачката не е обврзана да се појави на суд. Северина ја застапува адвокатката Јасминка Билош.– Не можам да ви кажам ништо за судењето – накратко им рече Билош на претставниците на медиумите по третото рочиште.Адвокатот на судијата Ласиќ тогаш беше поелоквентен.– Донесена е одлука дека расправите се тајни и ниту една страна не смее да дава информации за судењето – рече адвокатот на судијата Ласиќ.Судијката Луција Лазиќ ја тужеше Северина во февруари 2020 година за повреда на личните права и побара отштета во износ од нешто помалку од 3.000 евра. Имено, во октомври 2019 година, на прес-конференцијата по повод почетокот на регионалната магична турнеја, Северина изјави:– Не знам зошто сум изненадена од ова што се случува и сите овие психички силувања од страна на мојот поранешен сопруг и институциите, кога во оваа земја ниту жените ниту девојчињата немаат правна заштита и поддршка за физичко силување. И јас самата поминав низ слично силување во Жупанискиот суд во Сплит, во судската постапка за обид да се одземе дете пред судијата Луција Ласиќ.Да потсетиме, Ласиќ беше во судскиот совет во Жупанискиот суд во Сплит, кој потоа одлучуваше по жалбата на Северина против пресудата со која беше одлучено момчето да живее со татко му Милан Поповиќ додека мајка му може да го гледа кога сака. Северина беше лишена од правото да одлучува за работи од здравствена заштита и образованието на момчето.

Пронајдете не на следниве мрежи: