СЕВЕРИНА ПРИСТИГНАЛА ВО СУДОТ ВО ЗАГРЕБ: Обвинителството бара затворска казна за пејачката (ФОТО)

Хрватската пејачка Северина Вучковиќ денеска се појави во Општинскиот кривичен суд во Загреб каде ќе и се суди за две кривични дела наметливо однесување кон директорката на основното училиште Љиљана Клингер и поранешната директорка на Поликлиниката за заштита на деца и млади Градот Загреб – Гордана Буљан Фландрија.

Постапката е покрената бидејќи било утврдено дека пејачката испратила над 150 непримерни пораки до двете жртви. За разлика од Љиљана Клингер , директорката на училиштето во кое присуствувале синот на Северина и Милан Поповиќ, која одговараше на некои нејзини пораки и истовремено ја молеше да престане да ги испраќа.

Обвинителството, за кое тие пораки беа навреди и заплашување со цел малтретирање, во поднесениот обвинителен акт бара судот да ја осуди Северина на условна казна од 10 месеци со тригодишна доследност на ставот. Тврдењето на Северина дека ги праќала пораките било револтирано од однесувањето на Клингер и Буљан Фландер во постапката што се водела за да се одлучи со кој родител ќе живее момчето. За обвинителството, со оглед на содржината, бројот и зачестеноста на пораките, тие далеку ја надминуваат границата на протест и револт што може да се толерира во општеството.

Пронајдете не на следниве мрежи: