Со 80 гласа ,,ЗА” Собранието ја изгласа потребата од донесување на уставните измени

Loading...

39 пратеници гласаа против измените на Уставот. На барање на пратеникот Драган Данев за поименично гласање , пратениците се изјаснија кој гласал за промена на Уставот , со што се отвора прифаќање на Договорот од Преспа за промена на името Република Македонија и се одблокира НАТО и ЕУ интеграцијата на Македонија .

loading...