Српското Министерство за труд ги повика глувите да се јават на телефон

Министерството за труд на Србија упати повик за јавна расправа на здруженијата и организациите на глуви личности и прецизираше дека сите заинтересирани мораат  да се најават преку телефон. Предмет на јавната расправа е Нацрт законот за знаковниот јазик за глуви лица.
Во дописот испратен до организациите од Министерството истакнале со големи букви дека потврда за учеството е задолжителна и го напишале фиксниот телефон на кој заинтересираните би требало да се јават.

 
Ваква грешка до сега Министерството нема направено, бидејќи за сите изминати сугестии, иницијативи и коментари во врска со Нацрт законот ја прецизирале нивната мејл адреса и адресата на Министерството за контакт. Министерството за труд на Србија упати повик за јавна расправа на здруженијата и организациите на глуви личности и прецизираше дека сите заинтереси

Пронајдете не на следниве мрежи: