Тоше силно ја сакаше својата татковина, а еве што изјавуваше за името на Република Македонија

Loading...

Тоше Проески никогаш не пропушташе прилика да каже колку ја сака својата татковина.
Тој беше многу емотивен кога се зборуваше за проблемите на соседите со нашето уставно име и во тие мигови имаше силна порака.
„Република Македонија, Republic of Macedonia е името на мојата и вашата држава” – Тоше Проески 2007-ма година.

loading...