Трик кој треба да го знаете: Како да си ги направите чевлите водоотпорни?

Loading...

Скоро секоја обувка ќе стане отпорна на вода и стопен снег ако ставите пчелин восок, но ако го немате, ќе ви служи и обична свеќа.
Тријте ги чевлите со свеќа така што на нив да остане бел слој. Потоа стопете го со фен за коса вклучен на највисока температура.
Почекајте неколку минути и чевлите ќе бидат подготвени за одење под дожд или снег.
Восокот треба да ги заштити кожните чевли од вода, оние од антилоп, но и тие од платно.

loading...