Хрватка се разбуди од кома, разбира и зборува само германски

13-годишна Хрватка од Книн се разбуди од 24-часовна кома и почна да зборува на чист германски јазик.
Родителите на девојчето изјавиле дека таа учела германски на училиште, но дека никогаш не говорела толку чисто и правилно.
Лекарите до сега немаат сретнато ваков случај и се обидуваат да утврдат кои се причините поради кои девојчето не разбира хрватски и зборува само на германски. 13-годишна Хрватка од Книн се разбуди од 24-часовна кома и почна да зборува на чист германски јазик.

Пронајдете не на следниве мрежи: