Ќе има ли Уставни промени или избори?

Loading...

Со комплетно спротивставени ставови на двете најголеми македонски политички партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ денес продожи Собраниската комисија за Уставни промени. До кога ќе трае некој не може да предвиди, веројатно додека не завршат сите пријавени дискусии.
Во понеделник, 15 октомври, предлогот за Уставни промени секако оди на Пленарна седница. И додека Зоран Заев убедува пратениците да ги гласаат промените, од ВМРО најавуваат дека веќе се подготвуваат за предвремени избори.
Дали викендов и за пратениците ќе биде работен останува да почекаме.

 

loading...