10 причини поради кои го мразиме Фејсбук

Loading...

Ретко кој ќе поверува дека Фејсбукот полека ја губи популарноста, но тоа се повеќе  е вистина поготово кога се во прашање тинејџерите.
Постојат најмалку 10 причини поради кои луѓето денес се повеќе го мразат фејсбукот:

1. Има се повеќе спонзорирани содржини, рекламите не пратат од сите страни
2. Луѓето можат да видат  кога ќе ја прочитате пораката, па веќе нема можност од извлекување од типот „ не ја видов пораката“ и сл.
3. Колона Search  е помалку мизерна, со помош на неа можете да ги пребарувате пријателите на вашите пријатели, кои се слободни и живеат на пример во Скопје… Корисно ? Да. Мизерно? Да.
4. Премногу игри и случување кои редовно ви се испраќани
5. Пораки пишуваат дури и вашите пријатели. Благодарение на опцијата за означување, секој може да биде активен на вашиот Тајмлајн.
6. Фејсбукот цело време ги менува опциите за приватност.
7. Влијае на вашите реални човечки односи.
8. Многу често имате можност да читате не интересни содржини, па Фејсбукот едноставно не е веќе возбудлив како порано.
9. Може да ви го уништи животот ако го сфатите многу озбилно. Среќните љубовни статуси и фотографии од патувања предизвикуваат љубомора и завист.
10. Луѓето од работа сакаат да ви бидат пријатели, а вие сте во сериозна недоумица дали да ги одбиете или не.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Ретко кој ќе поверува дека Фејсбукот полека ја губи популарноста, но тоа се повеќе  е вистина поготово кога се во

loading...