Cheesecakes со џем – вкусно едноставно!

Loading...

Мирисна колачи со џем – вкусни, слатки колачи, што ќе им се допадне на возрасните и на малите деца.
Вреди да се одбележи дека cheesecakes со џем може да се подготви во форма на мали пити, и во форма на голема Кукла. Печени производи, и во рерната и во бавниот шпорет.
Ние ви нудиме избор на многу интересни рецепти за колбаси со џем направени од квасец, кисела павлака, лешник, па дури и лиснато тесто. Изберете го оној што ви се допаѓа најдобро, и наместо да продолжите со готвењето.
Cheesecakes со џем – општи принципи за готвење
Се верува дека тестото за сирење подготвува квасец, но ова не е сосема точно. Курешки со џем може да се направат од било кое тесто. Главната работа е што брашното беше од највисока оценка, а други производи се препорачува да се земат свежи, тогаш тестото ќе излезе добро и, соодветно на тоа, метежот со џем ќе излезе исклучително вкусен и убав.
Обично за правење колачиња земаат џем од јаболка – тоа е вкусно, не е скапо и има густина неопходна за правење печење. Но, исто така, можете да го користите џем од круши, бобинки, кајсии, сливи или избрани.


Класичниот џем со џем има кружен облик, но поради фактот дека кујната е, ова е местото каде што можете безбедно да експериментирате, додавајќи не само нови состојки, туку и давање производи на невообичаен изглед. Затоа, колбасите можат да бидат квадратни, правоаголни, мали и големи, со едно полнење, со две, обложени или не со шлаг, прав и други по дискреција на тестото готвач.
Рецепт 1: Сирење со џем на тесто за квасец
Состојки:
• 10 грама сув квасец;
• 400-450 грама брашно;
• две јајца;
• 50 грама путер (путер);
• 2 лажици. л шеќер;
• чаша млеко;
• нотка на сол;
• џем од јаболка.
Метод за готвење:
1. Измешајте го квасецот со една лажица шеќер и топло, но не варено млеко. Извадете ја смесата 10-15 минути на страна, се додека не се пени.
2. Во голем базен за мешање тесто, се меша со едно јајце и уште една лажица шеќер и мала количина сол.
3. Додајте стопен путер, додадете го прелиско брашно.
4. Истурете го квасецот, месете го тестото додека не е лесно зад рацете.
5. Затворете ја карлицата со крпа, оставете го тестото од квасец, оставајќи го да расте.
6. За околу еден час и половина, ние ја скршиме масата што е крената и потоа ја извадиме во првобитната положба пред вториот лифт.
7. Подгответе го тестото уште еднаш здроби и продолжете со сечење.
8. Ние го промовираме тестото мало, со пилешко јајце, топки.
9. Штом топки малку се кренат, преместете ги на подмачкан сад за печење.
10. Направете го секој производ на дното на фацетирани стаклени јажиња, подмачкувајте го тортата со мешавина од жолчка и вода.
11. Се шири џем од јаболка во секоја шуплина.
12. Печете 20-25 минути во загреана печка на 200 степени.

loading...