Овие производи кријат големи тајни…Кои се тие?

Дали некој би рекол дека зелената салата не е здрава? Сепак, одредени истражувања покажуваат дека оние како што се брокула и кељ не се толку пожелни намирници на нашето секојдневно мени. А исто така и одредени навики при подготовката на храна кои мислиме дека се корисни, всушност се штетни. Еве за што станува збор:Чипс: Не, никако!
За многумина, една од омилените ужинки им е чипсот, кој не секогаш е направени од компири. Некои видови се мешавина од пченица, ориз , пченка и жито.
Покрај тоа, печењето на  чипсовите на високи температури произведува штетен канцероген спореден производ наречен акриламид кој штети на вашето здравје. Чипсот дебелее, го покачува холестеролот и крвниот притисок.
Бидете внимателни со кељот Нутриционистите тврдат дека кељ, зелка и торта во поголеми количини може да предизвика негативни последици – хипотироидизам, кога тироидната жлезда не произведува доволно хормони.

Не го мијте белото месо Миењето на месо, особено пилешко, не е процес кој ќе ги уништи бактериите, но , всушност, ги поттикнува да се рашириат. Научниците од Универзитетот Dreksel работеле на тоа да докажат дека е непотребно да се мие месото, па дури и пожелно. Нивните наоди ја поддржуваат оваа теорија.
Зелената салата не е здрава Спакувана, измиена и иссецкана салата во едно ќесе, која е веднаш подготвена да се служи, е всушност поопасна од било кое месо. Истражувачите веруваат дека зелената салата може да доведе до болести поврзани со храната – главно поради тоа што зелениот зеленчук се одгледува директно на земјата, а некои патогени бактерии не може да се убијат од топлина или јаки детергенти, а и плакнењето со вода нема да има никаков ефект.

 
Сланината го скратува животниот век
Експертите предупредуваат дека ако често јадете производи од месна преработка, имате повисоки шанси за развој на срцеви заболувања , рак или дијабетес.
Потрошувачката на обработено месо, како што се сланина, колбаси и обработени деликатесни месни  производи, го зголемуваат за 42 отсто ризикот од срцеви заболувања.
Водата и лимонот , не се добар пар
Парче лимон во водата може да ве освежи , но ако тоа го правите, всушност  ставате во пијалокот  и неверојатен број на бактерии.
Податоците покажуваат дека дури 70 проценти од лимоните  на себе имаат микроби, како што се бактериите во цревата, бактерии од респираторниот тракт и бактерии од кожата.Чипс: Не, никако!
За многумина, една од омилените ужинки им е чипсот, кој не секогаш е направени од компири. Некои видови

Пронајдете не на следниве мрежи: