Свет

Вести Контроверзни фајлови

Околу 30 проценти од американците веруваат дека Бил Гејтс се подготвува да ги микрочипира луѓето

Околу 30 проценти од американците веруваат дека Бил Гејтс се подготвува да ги микрочипира луѓето Едно ново истражување покажало дека повеќе од 25% од Американците и 44% од републиканците веруваат […]

Вести

Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ

Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ Истражувачи во Русија развија имунитет на инфекцијата од КОРОНА ВИРУСОТ откако вакцината ја проверија на себе. – Истражувачкиот центар за епидемиологија и микробиологија […]

Вести

Над 160 рудари од најдлабокиот рудник во светот се заразени со КОРОНА ВИРУСОТ

Над 160 рудари од најдлабокиот рудник во светот се заразени со КОРОНА ВИРУСОТ Затворен за работа е најголемиот и најдлабок рудник за злато на светот – Мпоненг. Масовна е заразата […]

Балкан

Се отвораат основните училишта и градинките во Грција од 1 јуни

Се отвораат основните училишта и градинките во Грција од 1 јуни Комисијата на епидемиолози формирана за справување со вонредни состојби во јавното здравје, даде препорака од следниот понеделник, на 1 […]

Вести

Херц банкротираше

Херц банкротираше Една од најстарите и најголеми светски компании за рентање на коли, американски Херц не го издржа ударот на пандемијата и поднесе документи за банкрот. Херц има седиште во […]

Балкан

Хрватска од идната недела ја отвора летната туристичка сезона

Откако хрватскиот министер за туризам го претстави планот за отворање на летната туристичка сезона, во кој се предвидува дека до крајот на мај патувањето ќе биде олеснето за Словенија, Австрија, […]

Вести

Два лека од Куба се покажаа значително ефикасни против КОРОНА ВИРУСОТ

Два лека од Куба се покажаа значително ефикасни против КОРОНА ВИРУСОТ Властите од Куба известија дека употребата на два лека развиени од кубанските компании за биотехнологија значително ја намалува смртноста кај нив. Во […]

Балкан

Познат фудбалер изврши самоубиство во стан во Белград

Познат фудбалер изврши самоубиство во стан во Белград. Си пукал со пиштол во глава Некогашниот фудбалски репрезентативец на Југославија Милјан Мрдаковиќ извршил самоубиство во станот на неговата девојка. Седејќи на […]