Свет

Балкан

Грција: Данокот од КОРОНА ВИРУСОТ ќе биде над 600.000 нови невработени

Грција: Данокот од КОРОНА ВИРУСОТ ќе биде над 600.000 нови невработени Поради пандемијата на коронавирусот невработеноста зема сериозен замав. Само до јули се предвидува дека повеќе од 600.000 Грци ќе […]

Балкан

Во домашна задача разоткрила дека партнерот на мајката за злоставува тајно

Во домашна задача разоткрила дека парттнерот на мајката за злоставува тајно Полицијата во Крагуевац уапси 64 годишен маж поради сомнеш дека сексуално ја злоставувал својата поќерка. Имено, тој бил разведен […]

Балкан

Еве како ќе се врши тестирањето доколку сакате да летувате во Грција

Туристичкиот период почнува на 15 јуни, датум кога може да се отворат сезонските хотели, а од 1 јули, постепено ќе започнат директните летови од странство до нашите туристички дестинации, рече […]

Вести

Климатските промени ќе го обојат Антарктикот во зелено

Делови од Антарктичкиот Полуостров ќе ја променат бојата, бидејќи „зелениот снег“ предизвикан од цветните алги се очекува да се шири со зголемувањето на глобалните температури, покажува новата студија. Иако честопати […]

Вести

Бразил на праг на голема катастрофа, КОРОНА ВИРУСОТ во стампедо

Бразил на праг на голема катастрофа, КОРОНА ВИРУСОТ во стампедо Најлош ден од почетокот на пандемијата во Бразил. Изминатите 24 часа драматично се зголеми бројот на случаи. И тоа за […]

Вести

Нова најава: Лекот кој ќе го спречува коронавирусот доаѓа годинава

Кинеска лабораторија развива лек за кој верува дека може да спречи пандемија на коронавирусот и да биде подготвен за масовно производство подоцна оваа година. Лекот базиран на антитела, развиен на […]