Светот полуде по розевиот леб, но не само поради бојата!

Изминатите десет години, лебот бил под константен напад од страна на светските нутриционисти. Затоа тој решил да се маскира, да ја промени бојата и повторно да се вовлече во кујната – овој пат во многу поздрава и поинтересна варијанта. Верувале или не, розевиот леб е нов хит во светот, а покрај тоа што изгледа занимливо, многу е поздрав од белиот леб.Професорот Зоу Веибиао, од Националнио универзитет во Сингапур решил да создаде розеви векни.
Имено, тој сфатил дека најголемиот проблем со стандардниот леб навистина дебелее. Лебот содржи многу прости шеќери, кои многу брзо влегуваат во крвотокот и брзо го подига шеќерот во крвта. Панкреасот веднаш реагира, лачи инсулин, па доаѓа до паѓање на шеќерот.
 Размислувал како да лебот и понатаму има мека текстура, убав мирис и вкус, и смислил – да го исфарба во розево!
Тој од црниот ориз издвоил состојка наречена антоцијанин и ја додал во класичниот леб. На овој начин векната добила розева боја – но. И благодарение на делувањето на ова соединение, шеќерпт побавно влегува во крвта. Имено, ваквиот леб се вари 20% побавно, а притоа ни носи многу погодности за здравјето.Професорот Зоу Веибиао, од Националнио универзитет во Сингапур решил да создаде розеви векни.
Имено, тој сфатил дека најголемиот проблем со

Пронајдете не на следниве мрежи: