Ознака: ако нема цензус

Македонија

Ако нема цензус, веднаш се распишуваат нови избори

Ако нема излезност од 40 проценти во вториот круг не е исполнет условот за успешни избори. Во тој случај веднаш се распишуваат нови избори, односно претседателот на Собранието треба да […]