Ознака: Александар Вучиќ.политика

Вести

Вучиќ полага заклетва за претседател на Србија

Досегашниот српски премиер Александар Вучиќ денеска ќе положи заклетва пред пратениците во Собранието на Србија и ќе стапи на фуникцијата претседател на Република Србија.Претседателката на Собранието Маја Гојковиќ на посебна […]

Вести

Српскиот премиер Александар Вучиќ денеска ќе претседава со последната седница на неговата Влада во својот мандат.

Српскиот премиер Александар Вучиќ денеска ќе претседава со последната седница на неговата Влада во својот мандат.Тој вчера најави и дека за два дена последен пат ќе говори пред јавноста во […]