Ознака: ГЕНОЦИД

Избор на уредникот

МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА од 1993 година. Читајте и учете!!

Македонска национална програма ТРГНУВАЈЌИ од историската вистина дека Македонија е света, благословена и библиска земја, лулка на христијанството, мајка на православието и центар на светската писменост, и дека во Македонија […]

Вести

ОБНОВЕНО: Прилеп е интергалактички рекордер во ЗАГАДЕНОСТ – ЧЕСТИТКИ, сега над 1600

Ова не сметавме дека ќе го видиме. Загаденост што се мери со 4 цифри. Веќе бевме водечки во светот со некаде околу бројката 500. Но Прилеп го дуплираше влогот, па […]

Избор на уредникот

ДРЖАВОТВОРНИ РЕШЕНИЈА НА ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ

ДРЖАВОТВОРНИ РЕШЕНИЈА НА ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ Сојузот на борци во 2014 година по повод 70 години од одржување на АСНОМ запиша: ,,На Првото заседание на АСНОМ се донесени историски […]

Издвојуваме Свет

Кој ги измисли нацизмот ? Не се Германците

Тие се изживувале и во Африка, Англичаните однеле околу 13 милиони луѓе од тој континент како робови. Бројката на загинати е 3-4 пати поголема, односно вкупниот број на жртви достигнува […]

Коментари

Срдечна средба на Мицковски и Али Ахмети која заврши со гушкање и намигнување

Во оваа пригода да истакнеме дека ваква срдечност, расположение и насмевки ретко се гледаат на македонската политичка сцена. Очигледно изјавите на Мицковски дека сака да учи од Али Ахмети кај […]

Историја

Жестоки борби со грчките андарти во Ениџевардарско и Воденско

„Борбата со андартите стана уште пожестока. Во Воденско, Ениџевардарско и Берско “Христовите војници” ги напаѓаа жестоко (македонските – н.з.) и влашки села и убиваа по нивите и патиштата невооружени луѓе. […]

Вести

СЕ ја повика Србија официјално да го признае геноцидот во Сребреница

Експерти од Советот на Европа ја повикаа Србија официјално да ги признае убиствата во босанскиот град Сребреница како геницид, во извештај во кој се изразува загриженост и поради употребата на […]

Вести Видео Избор на уредникот

Петровски: Историски има ГЕНОЦИД, но врз Македонците од страна на балистите

Д-р Филип Петровски во своето гостување кај Јанко во Јади бурек изнесе серија на историски факти за обвинувањата за геноцид. Тој потсети дека етничко чистење и геноцид беше извршено врз […]