Ознака: гимназија

Вести

ТИРАНСКАТА ПЛАФОРМА НА ДЕЛО: Демолирана единствената гимназија на Македонски во Тетово!

Гаранциите на Заев кој „пет пари“ не важат, а се однесуваат на Тиранската платформа се покажуваат како сериозна закана по безбедноста во деловите од Македонија во кои малцинската заедница на […]

Локална самоуправа

Поетско- музичка вечер на учениците од прилепската гимназија

Вечерва во клубот Арт кафе се одржа традиционалниот 7-ми по ред поетско-музички хепенинг кој го организираа професорите и учениците од прилепската гимназија „Мирче Ацев“. Овој настан се организира во рамките […]

Локална самоуправа

Привршуваат изведбените работи околу изградбата и доопремувањето на рекреативниот центар кај ресенската гимназија

Со засилено темпо привршуваат изведбените работи околу изградбата и доопремувањето на рекреативниот центар кај ресенската гимназија.Се уредуваат пешачките патеки со ново осветлување, хортикултурно уредување и места за одмор (клупи, летниковци…), […]