Ознака: гладување

Вести

Коалите масовно гладуваат поради неконтролирана сеча

Заштитници на животините на Австралискиот континент укажуваат дека коалите масовно гладуваат оти луѓето ги сечат дрвјата заради заштита од пожар, уништувајќи го природниот извор на храна на овие животни. Прифатилиштето […]