Ознака: ембрион

Живот

Неколку генетски модифицирани луѓе веќе шетаат меѓу нас

Настанал впечаток дека човештвото ги преминало границите. Кинескиот научник Хе Џанкуи на 26-ти ноември соопштил дека се родени близнаци со гени кои тој им ги изменил додека уште биле ембриони. […]

Занимливости

Чудо кое го запрепасти светот: Научниците создадоа бебе без мајка!

Тим истражувачи успеале во Велика Британија да создадат ембрион во лабораторија без користење на јајце-клетка.Научниците на универзитетот Бат во Англија, успешно создадоа ембрион од глушец со употреба на сперматозоид и […]