Ознака: конференција

Издвојуваме

Прва меѓународна конференција за компании од лесна метало преработувачка индустрија

За првпат во Македонија се организира конференција за вмрежување на компаниите од лесна метало-преработувачка индустрија со странски купувачи. Конференцијата насловена како Macedonia Manufacturing Expo ќе се одржи на 15 -ти […]

Вести

Конференција по повод 15 години од Охридскиот рамковен договор

По повод 15-годишнината од потпишувањето на договорот, Секретаријатот за спроведување на Охридскиот рамковен договор утре на Попова Шапка ќе организира конференција на тема „Охридски договор – предизвик и гаранција за […]

Локална самоуправа

Гази Баба учесник на Конференција во Виена

Гази Баба учесник на Конференција во ВиенаСоветникот за финансиски прашања М-р Владимир Божиновски претставник од Општина Гази Баба учествуваше на Конференција “Public Governance as the Foundation of European Integration”, која […]

Вести

Јолевски на конференција „Политиката на отворени врати на НАТО во Варшава и по Самитот“

Македонскиот министер за одбрана Зоран Јолевски, на покана на German Marshal Fond на Соединетите Американски Држави, денеска ќе учествува на конференцијата „Политиката на отворени врати на НАТО во Варшава и […]

Вести

Арсовска-Томовска учесник на конференцијата „Применети интернет и информатички технологии“ во Битола

Министерот за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска учествуваше на Меѓународната конференција „Применети интернет и информатички технологии, во организација на Факултетот за информатички и комуникациски технологии (ФИКТ)-Битола.Во фокусот на […]

Вести

Втора меѓународна конференција „Спортот и неговото значење во образовниот процес“

Втората по ред меѓународна научна конференција „Истражување на физичкото образование, спортот и здравјето“ денеска се одржа во Скопје. Експерти од 14 европски држави ги презентираа своите научни трудови и ги […]