Ознака: Михаил Цветков

Вести

МЗШВ: Николовски дезинформира за да собира политички поени

Со вчерашната изјава, Љупчо Николовски од СДСМ уште еднаш покажа дека нема никакви конструктивни идеи, туку, воден од желбата постојано да биде присутен во медиумите, само шири клевети, манипулации и дезинформации, […]

Вести

Субвенции за производителите на пченица, земјоделците задоволни

По 6.000 денари за хектар или по два денара за килограм дополнителна субвенција ќе добие секој земјоделец што го пријавил производството на пченица.Како што соопшти денеска министерот за земјоделство, шумарство […]

Вести

Нов проект за одржливо производство на ориз со капка-по-капка наводнување

Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси кофинансиран од Владата на Швајцарија го одбележа отпочнувањето на проектот „Одржливо производство на ориз во Кочанско“, со демонстрација на еден од првите […]

Вести

МЗШВ ќе презема мерки за заштита на откупната цена на пченицата

Рекордните приноси во Македонија, но и во соседна Србија како најголем производител на пченица во регионот, може да предизвикаат пониски откупни цени и затоа Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство […]