Ознака: најдолгиот збор

Занимливости

Најдолгиот збор на светот има 189.819 букви и се изговара 3,5 часа

Изговарањето на гигиантскиот протеин кои инаку се нарекува titin, или подобро познат како connectin, е вистинска ноќна мора за сите оние луѓе кои страдаат од hippopotomonstrosesquippedaliophobia, односно од страв на […]