Ознака: Оливер Дерковски

Вести Македонија

Референдумот пропадна, вели ДИК

По 100 проценти од пребројаните гласачки ливчиња  првата официјална изјава е – „Одлуката за референдумот не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината од вкупниот број граѓани запишани во […]

Вести Македонија

Слаба излезност – официјални резулати на ДИК

Државната изборна комисија ги достави официјалните податоци од 90,24 проценти од избирачките места во државава и според нив до 13 часот излезноста е 16 проценти. Претседателот на ДИК, Оливер Дерковски на […]