Ознака: параглајдер

Занимливости

Едни му викаат дека е “цар“, други го нарекоа “глупак“: Со параглајдер лета над морето, седнат на кревет!

Параглајдинг инструкторот Хасан Кавал од Турција реши да лета во удобноста на неговиот двосед, а за целосно искуство додаде и телевизор. Кавал ги закачи двоседот и ТВ на параглајдерот, а […]

Живот

СРЕЌА И ПОКРАЈ МАКАТА: На парализираната невеста и се оствари сонот да лета со параглајдер

„Отсекогаш сакав да летам со параглајдер, и конечно решив дека количката нема да ме спречи“Рејчел Фридман Чепмен е парализирана веќе 6 години, откако ја бутнале во базен на нејзината моминска […]