Ознака: паркови

Занимливости

Парковите на Динарската верига

Признавајќи ја неописливата убавината на регионот, културната различност, но исторемено и неверојатната сличност,светската организација за заштита на природата WWF ги поврза парковите на природа и националните паркови од Словенија до Албанија во мрежата на Паркови на Динаридите. Нашиот регион со богатството на својата биолошка разновидност заслужува да […]