Ознака: пиење вода

Живот

Еве зошто не треба да пиете ладна вода и зошто топлата е многу поздрава

Кога станува збор за хидратација, водата за тоа е најдобра, а секој од нас има различни преференции па така некој пие топла, а некој ладна вода. Стомакот, како и нашето […]

Живот

Што ќе се случува со вашето тело доколку пиете само вода?

1. Зголемена когнитивна способност и креативност Функцијата на вашиот мозок многу зависи од количеството вода што го внесувате. Ако не пиете доволно вода, може да дојде до губење на меморијата, […]

Живот

Пиењето многу вода е опасно за здравјето

Пиењето големи количества вода може да биде опасно за здравјето, предупрeдуваат лекарите. Според нив, бубрезите може да преработат околу 800-1000 милилитри вода во еден час. Ако тоа количество биде надминато […]