Ознака: Пипи Долгиот Чорап

Занимливости

СИТЕ СМЕ ЈА ВИДЕЛЕ ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП, А ВАКА ИЗГЛЕДА ДЕНЕС: Промената е ПРЕГОЛЕМА, нема да ја препознаете

Пипи Долгиот Чорап е бестрашна девојка со пеги и црвени плетенки, која не се колеба да им се спротивстави на возрасните и не им придава големо значење на правилата на […]

Занимливости

НАЈПОПУЛАРНОТО ДЕВОЈЧЕ СО ПЛЕТЕНКИ И ПЕГИ Пипи Долгиот Чорап денес има 62 години и работи како секретарка, ќе се изненадите како изгледа

Омилениот лик со кој израснаа генерации Актерката Ингер Нилсон прва го оживеа славното девојче Пипи Долгиот Чорап, уште во 1969 и 1970 година, кога легендарната серија и филм беа базирани […]

Сцена

Како изгледа денес нашето омилено „измисленото девојче“ – Пипи Долгиот Чорап?

Пипи Долгиот Чорап и понатаму за многумина е омиленото измислено девојче. Со неа пораснаа многу генерации, а сите и денеска се присетуваме на нејзините многубројни авантури. Огромен број серии, книги, […]