Ознака: Саули Нинисто

Вести

Саули Нинисто е првиот фински претседател кој станал татко на 69 години

Саули Нинисто (69) е првиот фински претседател кој станал татко додека ја извршувал таа функција, соопшти неговиот Кабинет.Сопругата на Нинисто, Јени Хаукио,(40) роди син. „Таткото, кој и беше присутен на […]