Ознака: Спиро Ристовски

Вести

Се реконструира основното училиште „Кирил и Методиј“ во Стајковци

Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска го посети училиштето „Кирил и Методиј“ во населеното место Стајковци, кое се реконструира со средства од Министреството за образование и наука.– Ова […]

Вести

Стипендии од 9.000 евра годишно – во тек е вториот уписен рок на Институтот за филм во Охрид

Како резултат на неколкугодишните владини заложби, кон крајот на минатата година во Охрид се основаше една исклучително квалитетна, специфична и единствена во регионот – образовна институција, а тоа е Институтот […]

Вести

До 1 септември трае конкурсот за усовршување на наставниците во странство

Наставниците имаат можност да се усовршат професионално на некој од најдобрите 200 универзитети од областа на образованието рангирани на шангајската листа на Џиао Тонг универзитет, за што од оваа година […]

Вести

Изградени се над 80 спортски сали!

Интензивно се реализира капиталниот владин проект за „Изградба и опремување на 145 училишни спортски сали“, преку кој значително се подобрува спортско – образовната инфраструктура во државата, се модернизираат условите за […]

Вести

Втора меѓународна конференција „Спортот и неговото значење во образовниот процес“

Втората по ред меѓународна научна конференција „Истражување на физичкото образование, спортот и здравјето“ денеска се одржа во Скопје. Експерти од 14 европски држави ги презентираа своите научни трудови и ги […]