Ознака: Успение на Пресвета Богородица

Вести

Успение на Пресвета Богородица: Еден од најголемите христијански празници

Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги соединува сонот, блаженството, мирот, спокојството […]