„Вашингтон пост“: Русија демонстрира воена и економска стабилност која Западот не ја очекуваше

И покрај очекувањата на Западот, Русија успеа да демонстрира воена и економска стабилност, пишува американскиот весник „Вашингтон пост“.
Како што се наведува во написот, минатата година Украина не успеа да започне контраофанзива, а Русија успеа да ја докаже својата стабилност пред светот.

Исто така, авторот на написот пишува дека оружјето испратено во Украина од Запад со цел да се води долготрајна војна и економските санкции наметнати на Русија од Запад не успеале да ја урнат руската економија, додека Украина ослабела првенствено во претходната период на недостаток на американска воена помош.
Главните причини кои и овозможија на Русија да опстане економски, „Вашингтон пост“ ги наведува трговијата со Кина, неодамнешната офанзива на руската армија во насока Харков, како и маневрите на руската армија која практикуваше употреба на нестратешки нуклеарни оружје.

Пронајдете не на следниве мрежи: