(Видео) Јакимовски: Мандат за состав на Влада ќе добие оној кој нема да преговара за идентитетот и јазикот на македонскиот народ!

Мандат за состав на Влада ќе добие оној кој нема да преговара за идентитетот и јазикот на македонскиот народ!

Велат да влезат Бугарите во Уставот и готово влеговме во ЕУ, ама треба да одговорат и на прашањата дали сме нација од 1944 година, или сме биле и пред тоа, дали имаме јазик кој е македонски или наречје на бугарскиот и третото е прашањето за македонските херои и револуционери. Јас велам, нема преговори за македонскиот јазик и македонскиот идентитет.

Ги зборуваме Бугарите, а покрај Бугарите да го смениме Уставот, да се бира претседател на Собранието итн. Ако толку брзо сакате Бугарите да влезат во Уставот што поставувате други услови? Со секое отворање на Уставот настрадуваат Македонците, минатиот пат ни го извадија АСНОМ од Уставот, затоа не за уставни измени!

https://www.facebook.com/jakimovskis/videos/928652592077831

Пронајдете не на следниве мрежи: