Ги истрила рацете со кромид а ефектот е изненадувачки!

Loading...

Третирањето на голем број здравствени состојби со помош на состојки кои веќе ги имате во кујната е одличен начин да се заштедат пари и да се промовира природното лекување.

Кромидот кој е неизбежен во секое домаќинство поради неговата разновидна употреба, содржи флавоноиди, супероксиданти кои можат да се искористат за бројни состојби.

Следниот пат кога ќе пресечете парче кромид за да го зачините вашето јадење, сочувајте едно парче настрана и обидете се да го искористите на еден од следниве начини, за да го подобрите вашето здравје.

Смирување на изгореници/ спречување на појава на лузни

Ако случајно го изгорите вашиот прст додека ја готвите вечерата, првите знаци се појава на црвенило и пулсирачка болка. Кромидот може да помогне во олеснување на болката, бидејќи содржи антисептички својства. Кромидот ќе спречи појава на инфекција и ќе го забрза исцелувањето. Обидете се неколку пати дневно да примените сок од кромид врз повреденото место. На тој начин ќе спречите и појава на лузни.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...