Дали Холивуд ја украде Зајди, Зајди јасно Сонце? (ВИДЕО)

Loading...

Познатиот Холивудски филм посветен на храбрите спартанци, кои 300 на број се спротивставиле на Персиската империја има една добро позната Македонска нумера. Доколку внимателно ја слушате нумерата ќе забележите дека се работи за познатата македоска песна Зајди, Зајди. Нумерата е искористена за делот кога на сопригата на Леонид и соопштуваат дека кралот загинал во битката. Погледнете.

loading...
Loading...