И Алтернатива не остана покуса: МВР да биде внимателно, го осудуваме насилството над албанските навивачи

По инцидентите од пред неколку дена, кога во Куманово маскирани лица извршија насилство врз некои млади лица во овој град, како и насилството врз фудбалерите и навивачите на КФ „Башкими“ на скопскиот аеродром, како и по повикот во информативните разговори на оние кои ја славеа победата на Швајцарија над Србија на улиците на Куманово, АлтернативА смета дека тоа се дела кои можат да и наштетат на јавната безбедност и да ја нарушат стабилноста на земјата.

„Поради оваа причина, го повикуваме Министерството за внатрешни работи да биде внимателно со своите реакции и да не дозволи, во име на јавната безбедност, да се создаваат штети кои можат да станат непоправливи.

Како партија учесничка во Владата, ги активиравме сите механизми што ги имаме во секторот за внатрешни работи, помагајќи да се смири ситуацијата и да се избегнат дополнителни инциденти“, додаваат од Алтернатива.

Пронајдете не на следниве мрежи: