Морковот како лек

ПРОТИВ БОЛКИ ВО ЖЕЛУДНИКОТ и цревата кај мали деца и доенчиња: 500г изрендан морков густо се вари со 200 мл вода, потоа се меша со 1 литар супа (говедска, телешка)

ПРОТИВ ЖДРИГАВИЦА треба секој ден да се испие 250 мл свеж исцеден сок од морков.

ЗА ПОДОБРО РАЗВИВАЊЕ НА ДЕЦАТА, ЗАМОР, потребно е свеж изрендан морков засладен со мед да се јаде секој ден.

Две мали чаши сок од морков  треба да се пијат секој ден ПРОТИВ РЕУМА, а против ШЕЌЕРНА БОЛЕСТ се пие долго време.

Лек во чаша: Зошто треба секој ден да пиете свеж сок од моркови?

Парче морков се сече тенко и се става на рани што тешко зараснуваат.

НА РАНИ, посебно на изгореници треба да се стави сок од морков или се става свеж изрендан морков како облога. Се менува секој час.

Пронајдете не на следниве мрежи: