Морковот како лек

Сок од свеж морков помага при воспаление на крајници и создавање полип. Подолго време треба дневно да се пие барем по 50 мл сок.

Сокот помага и за лекување КАРЦИНОМ, ако исхраната извесно време се базира само на морков, или пак во текот на денот се пијат 100-150 мл сок. Истиот ја прочистува крвта, а се употребува и за лекување на кожни болести. Може да се користи и свеж изрендан морков 200-300 мл дневно, а од него се става на болното место како облога.

Може една кратка со ѓумбир?

СЕ ПРЕПОРАЧУВА НА ПОСТАРИТЕ ЛУЃЕ дневно да испијат во голтки една чаша, половина сок од морков и половина млеко. Таа смеса помага за освежување на организмот и го подобрува памтењето.

ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ДИШНИТЕ ОРГАНИ, БРОНХИТИС, ГРИП: сок од морков со шеќер се вари додека не се згусне. Се става во шише и се затвора. Се пие по една супена лажица по јадење 3 пати на ден.

Пронајдете не на следниве мрежи: