Обвинителство истражува зошто се затворени хируршките сали на Клинички

Обвинителството истражува зошто веќе една недела се затворени хируршките сали на клинички. Првите информации се дека се ширел непријатен мирис, а од Министерството за здравство посочиле на проблеми со функцонирање на вентилацискиот систем. Предметот е распореден кај обвинител кој треба да провери дали во овој случај има кривично дело.

По собранаите искази и докази обвинителстовто ќе процени дали постои основа да поведе кривична постапка и против кого.

Пронајдете не на следниве мрежи: