Сите членови на управен одбор на ФООМ – Фонд Отворено Општество Македонија, или попознати како СОРОС

На барање на јавноста го објавуваме Управниот одбор на СОРОС во Македонија, сите негови членови и линк до нивниот веб сајт. 
Сите членови на управен одбор на ФООМ
Ратка КУЉАН (Претседателка 1992-1996),
Јован ДОНЕВ (Претседател 1996-2002),
Емилија СИМОСКА (Претседателка 2002-2005),
Слободанка МАРКОВСКА (Претседателка 2005­-2007),
Гордана ДУВЊАК (Претседателка 2008-2013),
Маја БОЈАЏИЕВСКА (Претседателка 2013 – 2018), 
Ешреф АЛИУ,
Анета АНТОВА – ПЕШЕВА,
Теута АРИФИ,
Џабир АХМЕТИ,
Мерсел БИЉАЛИ,
Мирие ВЕЈСЕЛИ,
Никола ГЕЛЕВСКИ,
Арбен ГОЉА,
Живко ГРУЕВСКИ,
Енисе ДЕМИРОВА,
Ѓорге ИВАНОВ,
Ѓунер ИСМАИЛ,
Хасан ЈАШАРИ,
Мабера КАМБЕРИ,
Мируше ХОЏА,
Сашо КЛЕКОВСКИ,
Рубенс КОРУБИН,
Паско КУЗМАН,
Панче МАНЧЕВСКИ,
Анета МАРКОСКА – ЧУБРИНОВСКА,
Владимир МИЛЧИН,
Јане МИЉОВСКИ,
Мирјана НАЈЧЕВСКА,
Наталија НИКОЛОВСКА,
Мартин ПАНЧЕВСКИ,
Гоце ПЕТРЕСКИ,
Живко ПОПОВСКИ,
Благоја РИСТЕСКИ-ПЛАТНАР,
Исо РУСИ,
Нафи САРАЧИНИ,
Аслан СЕЛМАНИ,
Гордана СИЛЈАНОВСКА,
Гордана СТОШИЌ,
Гоце ТОДОРОСКИ,
Никола ТУПАНЧЕСКИ,
Марјан ЗАБРЧАНЕЦ
Жарко ТРАЈАНОСКИ
Реџеп АЛИ ЧУПИ
Аце КОЦЕВСКИ
Маргарита ЦАЦА НИКОЛОВСКА
Ирена ЦВЕТКОВИЌ
Билјана СЕКУЛОВСКА – ГАБЕР
Рамадан РАМАДАНИ
Гордана БУЖАРОВСКА
Игор МИЦЕВСКИ

Фондацијата Отворено општество ‒ Македонија (ФООМ) е основана во 1992 година како претставништво на странско лице, а во 1999 година e регистрирана како национално правно лице ‒ фондација, во согласност со Законот за здруженија на граѓани и фондации. ФООМ е дел од глобалната мрежа Фондации Отворено општество чиј основач е американскиот филантроп Џорџ Сорос.
Линк до бордот на СОРОС во Македонија

Пронајдете не на следниве мрежи: