Search Results for "масони"

Контроверзни фајлови

Протогеров и балканските масони

Во 1909 година мајорот Александар Протогеров ја посетува Швајцарија и лично се сврзува со претседателот на Меѓународното биро за масонски врски, Едвард Картие ла Тант, во францускиот Њу Шател. Член […]

Вести

MРО создаденa од масони во Солун?!

Легендарниот Даме Груев, основачот на Македонската револуционерна организација, бил масон! Оваа сензационална информација, досега непозната за македонската јавност, всушност, е документ од архивата на Бугарската масонска ложа. Според истиот извор, […]

Контроверзни фајлови

Масоните ја предвидоа Третата светска војна: Таа веќе зема замав. Еве што допрва ќе се случува!

Ова писмо ги претставува плановите за трите светски војни, а предвидени се и работи што досега се случиле. Него го напишал еден од најголемите масони во историјата, Алберт Пике, врховен […]

Контроверзни фајлови

Ова се десетте најскандалозни тајни на масоните

Масоните се едно од најтајните и најконтроверзните религиозни групи во светот. Тие постојат со векови, и отсекогаш се цел на шпекулации и теории на заговор. Се верува дека масоните ги пренесуваат […]

Занимливости

Масони го создале ВМРО во Солун?

Легендарниот Даме Груев, основачот на Македонската револуционерна организација, бил масон! Оваа сензационална информација, досега непозната за македонската јавност, всушност, е документ од архивата на Бугарската масонска ложа. Според истиот извор, […]

Контроверзни фајлови

Масоните дале наредба за населување на мигрантите во Европа: Удар на ЕУ и католичката црква?!

Хрватските медиуми објавија доверливи масонски документи, поради кои во тамошната јавност се крена огромна прашина. Никој од припадниците на тајното друштво се нема огласено.Масоните наредија Европа да прими бегалци Имено, […]

Контроверзни фајлови

ТАЕН СВЕТ: Масоните ја променија историјата!

Тие се творци на Сретенсиот устав. Дале голем придонес за создавањето на Кралството на СХС и Југославија, рече директорот на Етнографскиот музејГолема мистерија пред публиката! Како дел од настанот оваа […]

Контроверзни фајлови

20 масони исчезнале во малезискиот авион: Јакоб Роштилд стана единствен сопственик на микро чипот на иднината?!

Со исчезнувањето на 20 вработени од компанијата „Freescale Semiconductor“, Јакоб Ротшилд стана единствен сопственик на патентот кој ќе служи за електронско војување.По падот на малезискиот авион, мултимилијардерот, член на илуминатите […]