ARISTOCRAZIA NERA – ЦРНОТО ПЛЕМСТВО И ВРВОТ НА ПИРАМИДА

Преку језуитот Адам Ваишоп кој бил филозоф, професор по граѓанско право и подоцна канонско право основачот на Редот на Илуминатите, тајното друштво со потекло од Баварија основано на 1 мај, 1776 год., каде тој полека ги ставил под језуитска контрола и Масоните. Целото езотерско и мистично знаење преку абрахамските религии во антиката и средниов век се уништувани прогласувајќи ги за ерес а чуварите биле осудени и физички уништени, додека пак истото тоа древно окултно знаење го присвоиле и злоупотребиле за свои лични цели. Целата мистична наука е буквално злоупотребна за лични цели, за светска доминација и робовладетелска контрола притоа уништувајќи го духот на луѓето. За тоа како Језуитите ги ставиле Масоните под нивна контрола преку Вајшоп подетално пишува Никола Маринов Николов во својата позната книга – Светскиот Заговор од почетокот на 90-тите години.

Летачки објекти снимени на Месечината, март 2020 (видео)

Што подлабоко нурнуваме  во длабочината на вековите, со тоа повеќе разбираме што се случувало, случува и што може да се случи утре. Ништо не е предодредено. Најинтересен е фактот дека после појавувањето на копиите од овие библиотеки, сите оригинали без исклучок исчезнуваат – тие се или запалени во оган или инквизицијата ги прогласила за еретички книги, или се загубени во “случаен” пожар и епидемијата што ги “зафатила” сите антички библиотеки.

faceshieronymus_bosch_0561Eвреите како дел од познатата слика на Хиеронимус Бош (Museum voor Schone Kunsten, Ghent, Belgium) –  Исус го носи Крстот – 1480 година.

Untitled

Untitled

Библиотеките на Александрија, Атина и Цариград, заедно со Етрурската библиотека во Рим, се запалени речиси истовремено. Библиотеката на Јарослав I Мудри (978-1054) и на Иван IV Грозни (1530-1584) исчезнуваат без трага. Сите оригинали се спалени или исчезнати, додека копиите што се направени од нив “благовремено” се чувани и негувани.

Текстот е преземен

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.