Кулинарство

Кулинарство

Се топи во уста: Рецепт за колач со чоколадо и какао

Пјерник е едноставен, но сочен полски колач со чоколадна глазура. Можете да го декорирате со сечкани јаткасти плодови како што се бадеми, лешници или ореви, или да додадете сечкано суво […]

Кулинарство

Идеално за вечера: Пржени компири со печурки, кромид и пиперка

Испржете компири, печурки и пиперки и направете совршена вечера за целото семејство која нема да ве чини многу. Компирите се практична и евтина храна од која можете да направите широк […]

Кулинарство

Добар начин како да избегнете внес на дополнителни калории: Направете чоколаден колач без шеќер и брашно

Чоколадните колачи и торти знаат да бидат вистински „калориски бомби“. Но, овој колач се прави без брашно и дополнителен шеќер, што го прави идеален десерт кога сакате да избегнете големи […]

Кулинарство

Есенска бомба за имунитет: Чорба од спанаќ и морско оревче

Едноставна и здрава чорба што ќе ве згрее и ќе ви помогне да го подобрите имунитетот.Спанаќот е растение кое е многу богато со вода. Тоа има многу ниска калорична вредност, […]

Кулинарство

Совети за почетници во кујната: Како да зготвите риба?

Подобрете ја вашата исхрана со тоа што ќе одбирате здрави намирници и ќе го збогатите вашиот репертоар на домашни зготвени јадења. Рибата е одличен избор ако сакате да се храните […]

Кулинарство

Како за 12 минути да го зготвите најсочниот, а воедно и најкрцкавиот компир

Се подговуваат многу лесно, а на нивниот вкус нема да може да му одолеете.Една од најздравите намирници на светот сигурно е компирот затоа што може да го подготвите на многу […]

Кулинарство

Идеја за појадок: Проја со ајвар

Потребни состојки:1 шолја хелдино брашно2 шолји палента1,5 лажички сол1 ќесичка прашок за печиво 1 јајце½ шолја масло1 шолја јогурт½ шолја кисела вода2 лажици ајварНачин на подготовка:Сите состојки соединете ги со […]

Кулинарство

Растопен кромид: Рецепт за најдобриот и најмекиот гарнир за месо

Кромидот ќе ги изгуби лутината и крцкавоста ако го испечете во рерна, а овој рецепт се нарекува стопен кромид бидејќи зеленчукот е толку мек по термичката обработка што се топи […]